8 oktober 2022
13:00

Eskilstuna City FK U23

Referat: IK Oden U23 - Eskilstuna City FK U23

Sista U23-matchen för säsongen spelades mot redan klara seriesegrarna Eskilstuna City. Deras A-lag håller till i div 3 och de hade ett starkt lag såg det ut som.
Vi hade n blandning av A-lagsspelare (Hampus, Keyse, Linus), Gäddeholm (Max, Rasmus, Olle, Mauro) och U23. Samt två 14-åringar från P08-laget: Albin och Leon!
I första halvlek var vi inte alls påkopplade och låg under med 0-3 redan efter en kvart. Det såg inte alls bra ut då vi låg för långt från motståndarna och pressade alldeles för dålig.
Det blev ytterligare ett baklängesmål innan halvtid så underläge 0-4 i paus.
1:a halvlek
2' Målchans direkt för City då Muaz enhandsräddar ett skott till hörna
3' 0-1 E-tuna på hörna, volley i mål. Men var fanns markeringen!
9' Nvar kommer fri med målvakten som är långt ute och satsar på en lobb men bollen går över målet
12' 0-2 E-tuna, markinlägg från höger som styrs i mål från nära håll
14' Gult kort på Eskilstunas mittback för stämpling
17' 0-3 E-tuna på ett friläge som Muaz går ut på men spelaren hinner före och rundar honom och rullar in bollen i tomt mål
29' Bra anfall där vi håller bollen länge på motståndarnas planhalva. Avslutas med att Hampus spelar bakåt till Mauro som får på en bra träff men bollen smiter precis över ribban
34' 0-4 E-tuna på ett nytt friläge där vi viftar på offside men Max upphävde faktiskt så målet var korrekt
39' Ribbskott av E-tuna
42' Mycket bra frispark av Keyse som tar i överkanten på ribban
45' Olle sätter en fin djupledsboll till Nvar som kommer fri men får för dålig förstatouch och kommer lite ur vinkel, bra träff med skottet ändå men utanför målet

En hel hårtork bland spelarna själva för vårt spel var verkligen inte bra i första halvlek. Vi bytte in Osama och Saif till andra halvlek för att försöka förändra matchbilden.
Efter fem minuter gör Eskilstunas lagkapten nr 5 en mycket ful stämpling på Hampus som hade spelat i från sig bollen och inte alls var beredd. Det blev "bara" gult kort för detta men som tur var kunde Hampus fortsätta matchen.
Det såg bättre ut spelmässigt men vi släppte in ett par enkla mål, försvarsspelt var uruselt idag. Så ställningen var 0-6 med 25 minuter kvar. Då bytte vi in 08:an Leon som forward och genast började det hända saker. Han gjorde ett par fina framspelningar till lagkamrater som tyvärr inte tog vara på lägena.
Men med dryga kvarten kvar kom 1-6 när Hampus pricksköt in bollen över målvakten, vilket var välförtjänt.
Vi fortsatte att skapa lägen men slarvade i det sista avgörande momentet.
Sista 6 minuterna var rena målfyrverkeriet med hela fem mål! Varav 3 för Oden och 2 för E-tuna.
Det innebar förlust 4-8. men vi tar med oss andra halvlek som var klart godkänd från vår sida.
2:a halvlek
5' Gult kort på nr 5 i E-tuna för stämpling
8' Keyse lägger ett frisparksinlägg som Linus försöker nickskarva men han missar bollen vilket håller på att ställa målvakten som är nära att tappa in bollen i mål
9' Anas slarvar som siste spelare, tappar boll till en motståndare som kommer fri men Albin jagar ifatt och gör en kanonbrytning!
14' 0-5 E-stuna på ett friläge och en sidledspass så spelaren kan bredsida in bollen i tomt mål, dock misstänkt offside
16' Linus skarvar fram bollen Oliver som kommer med bra fart på högerkanten och spelar in till Osama som skjuter och målvakten räddar
20' 0-6 E-stuna. Förfärligt försvarsspel när vi är alldeles för mesiga och inte får bort bollen ur straffområdet. Vi förlorar flera motlägg och bollen far som en flipperkula till en fri spelare som skjuter i mål från 5 meter.
21' Osama spelar fram Linus som skjuter men målvakten räddar
28' 1-6 Oden genom Hampus (assist Keyse)
29' Gult kort på Albin för fällning bakifrån
32' Inlägg från vänster mot bortre stolpen där spelaren skjuter på volley, bra fotparad av Muaz till hörna
39' 1-7 E-stuna, instick till fri spelare som spelar bollen i sidled framåt till en omarkerad lagkamrat som placerar in den i tomt mål. Även här mycket misstänkt offisde.
41' 1-8 E-stuna, Olle dräller med bollen som sista spelare och förlorar ett motlägg och spelaren dunkar in bollen i vänstra hörnet
42' 2-8 Oden genom Osama (assist Hampus). Kontring där Hampus spelar till Osama som bryter in från höger och dunkar in bollen i nättaket
44' 3-8 Oden genom Saif (assist Osama). Ett märkligt mål där Osama slår en ganska dålig hörna från höger som studsar förbi alla till Saif som kan peta in bollen i tomt mål!
45' 4-8 Oden genom Hampus (assist Linus). Linus har ett friläge men målvakten räddar, Hampus skickar dock returen i mål.

Vi måste lyfta fram P08:orna Leon och Albin som båda tar för sig ordentligt och visar att de kan spela mot vuxet motstånd. Mycket bra speluppfattning på båda som har fått bra utbildning av sina tränare!
Till matchens lirare utser jag Hampus som kom igång i andra halvlek och dessutom gjorde två av våra mål.

Då rundar vi av säsongen 2022 även för U23 och tackar för oss!